Lachen met Lisanne

Lachen met Lisanne

Wlisannee hebben een hele leuke nieuwe aanwinst, “Lachen met Lisanne“. Lisanne, lachcoach en psychologe bij de OplaadFabriek heeft een nieuwe workshop ontwikkeld die we graag onder de aandacht brengen want bij de OplaadFabriek geloven we dat lachen meer doet dan welk medicijn ook. Dus kom lachen met Lisanne!

Voor wie is het?

Voor iedereen! Lach je niet of weinig en zou je graag je lachspieren een nieuwe impuls geven? Je bent van harte welkom! Ben je goed in lachen en heb je zin om dat in een groep gelijkgezinden met elkaar te delen? Je bent ook van harte welkom! Eigenlijk is elke reden een goede reden om eens lekker samen te gaan lachen 🙂

Waarom is het goed voor je?

Heb je nog wel eens een flinke lachkick? Ken je dat gevoel van ontspanning en opluchting na een lekkere lachbui? Dat komt door de aanmaak van extra Dopaminen en Endorfinen in je lijf wanneer je lacht. Dopaminen en Endorfinen zijn hormonen, die zorgen voor een gevoel van vreugde en werken tevens als een lichaamseigen pijnstiller. Daarbij veroorzaakt lachen een andere positieve fysieke reactie, namelijk de afname van Cortisol (stresshormoon). Dat klinkt net zo gezond als het is! 

Onder invloed van Cortisol heeft je lichaam een “vecht of vlucht” reactie, hierdoor spannen je spieren extra aan (verstijven) en gaat er bijvoorbeeld minder energie naar je verteringsstelsel. Deze reacties zijn in het dagelijks leven niet nodig en zelfs ongezond.

Een ‘Lach’ is ‘de mooiste make-up

lachendemakaken

Lachen zorgt voor een positieve balans in je hormoonhuishouding en zorgt daarmee voor geestelijke en lichamelijke ontspanning. Bovendien is het goed voor je sociale contacten wanneer je meer lacht. Simpelweg omdat je positief contact maakt met je omgeving. Mensen vinden het fijner om contact te maken en zijn vaker welwillend als ze met een positieve houding tegemoet worden getreden. Als je samen lacht voel je verbinding met de mensen om je heen en je omgeving ook met jou.

Lachen kan ook helpen om gezonder met je problemen om te gaan. Als je eenmaal begint met lachen en gevoelens van vreugde op die manier dichter bij je staan, dan krijg je algauw een meer positieve kijk op zaken. Dit zorgt voor een benadering vanuit openheid en zoeken naar oplossingen (in tegenstelling tot somberheid en machteloosheid). Daarnaast zorgt de humor ergens van inzien ervoor dat je zaken beter kunt relativeren. Zo zorgt lachen voor een gezonde afstand van je problemen en maakt het makkelijker om je te richten op wat er echt belangrijk voor je is. Het plaatst de zaken van alledag weer in perspectief.

Omdat lachen stress verlaagt zal het tevens de creativiteit van werknemers ten goede komen! Stress zorgt voor meer energie naar de basale (basic) hersenfuncties en minder energie naar de buitenste hersenschors waar verder ontwikkelde, creatieve denkprocessen plaatsvinden. Meer lachen en minder stress laat dus meer ruimte voor creativiteit.

Naast lachen op locatie kun je ook gaan voor een lachwandeling! Vraag dit bijvoorbeeld aan als uitje met familie en/of vrienden. Een lachwandeling kan in de natuur, maar bijvoorbeeld ook in de stad. Hartstikke leuk om nietsvermoedende omstanders met jullie gelach aan te steken! 🙂

Lach mee met de lachclub.

Doe een keer mee met onze lachclub in centrum de Roos en centrum Tula in Amsterdam! Iedereen is van harte welkom (en aanmelden is niet verplicht).  
Meer informatie over de lachworkshop Lachen met Lisanne vind je op de website: www.deOplaadFabriek.com

Je stopt niet met lachen omdat je ouder wordt. Je wordt oud als je stopt met lachen.