Kinderen

“How you speak to your children, becomes their inner voice” – anonymous

Je kind is niet een diagnose.

EQ en bewustzijn voor uw kind

Bijv. Workshop: Baas in eigen hoofd: EQ en bewustzijn voor uw kind

ADHD, depressie, ADD, ODD, angsten en fobieën…
De OplaadFabriek communiceert met je kind en niet met een diagnose.

De klachten over het gedrag van je kind dat jij en / of ‘de school’ ervaart, zijn drastisch te reduceren.  Dit kan in vrijwel de meeste gevallen zonder medicatie, is onze overtuiging. Je kind is namelijk geen diagnose. Je kind bevindt zich wellicht niet in een “optimale emotionele zone”.  De klachten zijn dan ook geen eindstation, maar een vertrekpunt.

Darmflora en voeding

Gezonde darmflora is van groot belang voor je welbevinden. Serotonine, dopamine worden hier voor 90% gevormd. De cellen langs de belangrijke “Vagus-zenuw” worden hierdoor beïnvloed en hebben een relatie met chronische problemen zoals ontstekingen en allergieën, ADHD en diabetes en andere aandoeningen. Voeding is dus een belangrijke basis en eenvoudig aan te passen. Kleurstoffen en conserveerstoffen maken uw kind (meer) hyper. Dit is eenvoudig te beperken. Probeer dit voordat je aan medicatie begint. Overleg met je arts of kom in gesprek voor een advies op maat.

Spanning

Thuis is er misschien (‘onzichtbare’) stress door situaties rondom relaties, inkomen en werk, huisvesting of andere veranderingen…. Misschien liggen die nare periodes al een tijd achter je? Laten we nu kijken naar hoe we kunnen bewegen naar een situatie waarbij je kind kan geraken in een emotionele gemoedstoestand waar het zich veilig voelt, om uiting te geven aan gevoelens. We gaan werken aan de staat, waar je kind bevestigd wordt en zich kan uiten en langzaam kan terugkeren in de natuurlijke staat waarin je kind zich beter gehoord voelt, zich minder druk hoeft te maken over stressvolle (onbesproken) onzekerheden (of misverstanden). De OplaadFabriek gelooft dat uitingen van een (wellicht voormalig) “gebrek” aan aandacht of gebrek aan liefdevolle bevestiging, “symptomen” betreft die niet gemedicaliseerd kunnen worden. Er kunnen zaken spelen in het hoofd of het hart van je kind dat nog geen plek heeft kunnen vinden. Hier kun je hulp bij vragen.

“Children are our second chance to have a great parent-child relationship.” – Laura Schlessinger 

Kinderen en scheiden

Kinderen ervaren scheidingen als een traumatische ervaring. De OplaadFabriek zorgt ervoor dat je kind(eren) zo goed mogelijk gehoord worden.
We leren kinderen omgaan met en praten over gevoelens, hun situatie, hun leed, behoeften en hun perspectief. We gaan praten over zowel positieve gevoelens en ook over wat ze als negatief ervaren. We leren ze woorden te geven aan hun ervaringen. Door spel en creatieve opdrachtjes onder leiding van warmhartige gediplomeerde en ervaren professionele therapeuten worden kinderen al spelenderwijs samen in de groep uitgenodigd uiting te geven hieraan.
In het emotionele en zakelijke tumult van een relatiebreuk kunnen kinderen hun “thuis”, veilige plek of innerlijke vrede verliezen (dus eigenlijk hun hele wereld). Soms is er weinig aandacht voor hen en weinig ruimte voor hun leed.

Workshop: Baas in eigen hoofd
wisekid1We hebben vaak de neiging te denken dat onze kinderen niet in staat om de emotionele complexiteit van hun wereld te begrijpen. We denken dat we hen beschermen door zaken minder complex of lastig te maken of minder leuke onderwerpen te mijden.
Zodra kinderen echter verbaal vaardig zijn, kan hen worden geleerd om hun gevoelens te identificeren en hierover te communiceren.

Het resultaat van deze workshop is een emotioneel intelligenter en zelfbewuster kind dat vaardiger is in het identificeren van het eigen gevoel en effectiever is in het communiceren hiervan. Uw kind weet waar ze staat in de wereld, wat ze voelt en hoe ze over dingen denkt. Ze kan emoties bij anderen identificeren en heeft inzicht in haar eigen emoties. Ze weet hoe ze bij haar eigen gevoel kan blijven, wat logisch is en wat belangrijk is om te doen voor zichzelf. Hoe kan ze een beter mens zijn en hoe behandelt ze anderen. Kortom een hoger EQ & Bewustzijn.  Meer hierover.

Maak een afspraak en kijk of het goed voelt.